Kumpulan Kiropraktik Terkemuka Malaysia dengan 50+ Doktor Berkelayakan Tinggi

Konsultasi Kiropraktik Istimewa Dalam Talian

(U.P RM100)

Dapatkan konsultasi paling komprehensif

5 pemeriksaan standard +
3 ujian bonus eksklusif

LENGKAP DIAGNOSTIK TULANG BELAKANG DENGAN RM50 SAHAJA

5 pemeriksaan standard

Temui punca kebimbangan anda melalui pemeriksaan menyeluruh, membolehkan kami menyesuaikan pelan rawatan yang selamat dan berkesan yang diperibadikan kepada keperluan unik anda.

Kami menilai sejauh mana berat badan anda diagihkan (berat kiri atau kanan), menentukan ketidakseimbangan yang mungkin menyumbang kepada ketidakselesaan anda dan menyediakan penyelesaian yang disasarkan untuk keseimbangan yang lebih besar.

Kami menyemak dan mengenal pasti sebarang tanda sekatan, ketidakselesaan atau pengehadan pada sendi anda, membuka jalan untuk meningkatkan fleksibiliti dan kebebasan bergerak.

Selidiki pemeriksaan menyeluruh pada sendi anda, membolehkan kami mengasingkan kawasan kebimbangan tertentu dan menanganinya dengan tepat, memastikan kesihatan dan fungsi sendi yang optimum.

Tingkatkan kesejahteraan keseluruhan anda dengan menilai kesihatan otot, sendi dan sistem saraf anda. Matlamat kami adalah untuk mengenal pasti sebarang disfungsi yang mungkin menyebabkan masalah dalam badan anda, membolehkan kami menyediakan penyelesaian yang berkesan untuk kelegaan yang berkekalan dan kefungsian yang dipertingkatkan.

3 Ujian Bonus Eksklusif Tambahan

Objective Posture and Gait Examination

Analyse your body and the capability of the musculoskeletal system to adjust to physical stressors.

Find out the exact area of subluxation and phase of degeneration in the segments of your spine. With detailed imaging analysis, our doctors will explain in detail the root cause of your problem, what condition it is in and the recommended treatment plan based on your spinal condition.

Learn the exact cause of your specific condition and how to fix it. You will receive a problem and solution report and care plan including corrective care, stabilisation care, restoration maintenance based on functional, daily living, and quality of life needs.

Kenapa Pilih Chiropractic First?

Jenama Kiropraktik
terkemuka sejak tahun 2000

Kumpulan Kiropraktik
Paling Dipercayai di Seluruh Dunia

290+

Tahun Pengalaman Klinikal Gabungan

50+

Doktor Berkelayakan Tinggi

4.9/5

Ulasan Bintang di Google

DIPAPARKAN OLEH

Dengarkan pendapat mereka!

Pengalaman Kiropraktik Puan Halimahtus

Puan Halimahtus awalnya takut untuk menerima rawatan kiropraktik kerana bimbang akan rasa sakit. Dengan dorongan anak-anak beliau, Puan Halimahtus akhirnya memutuskan untuk mencuba rawatan kiropraktik. Setelah menjalani rawatan selama 6 bulan, Puan Halimahtus telah menunjukkan pemulihan positif yang ketara. Lihatlah macam mana rawatan kiropraktik telah membantu beliau.

Kelegaan See Yen dengan Rawatan Kiropraktik

Sebelum mendapatkan rawatan di Chiropractic First, See Yen sering mengalami sakit kepala yang teruk, kekakuan badan, dan ketidakselesaan di bahagian belakang yang mengganggu kualiti tidur beliau. Keadaan ini telah mempengaruhi mood dan konsentrasi beliau dalam kelas. See Yen berputus untuk mengatasi masalah kesakitan ini, lihatlah macam mana pakar kiropraktik kita membantu beliau.

Pengalaman Kiropraktik Pertama Pelakon, Farah Farook

Pelakon Farah Farook sering mengalami kesakitan ketika membuat pergerakan mudah seperti menolehkan atau menganggukkan kepala beliau. Selepas mengalami rawatan kiropraktik pertama beliau, Farah dapat merasakan ketegangan di leher dan bahu berkurang dengan ketara. Dengarlah Farah Farook berkongsi lebih lanjut mengenai pengalaman pertama kiropraktik beliau.

Kiropraktik Untuk Ahli Sekeluarga

Penjagaan kiropraktik adalah selamat dan bermanfaat untuk seluruh masyarakat, tidak kira umur atau jantina. Chiropractic First telah berjaya membantu banyak keluarga memulihkan kesihatan dan kesejahteraan mereka semula. Lihat bagaimana Chiropractic First telah membantu Afiq dan keluarganya mencapai pemulihan yang luar biasa serta kesan positif rawatan kiropraktik terhadap kesejahteraan mereka.

Kiropraktik dapat membantu jika anda mengalami

Sakit Kepala / Migrain

Kekerapan merasa sakit kepala atau migrain, secara langsung meningkatkan tahap sensitif terhadap cahaya dan bunyi.

Sakit Pinggang

Terasa sakit di bahagian pinggang setiap kali berdiri atau duduk, terutama pekerja korporat yang mempunyai postur bermasalah.

Sakit Lutut

Ketidakselesaan pada lutut dan sendi boleh membuatkan pergerakan menjadi terhad dan sukar untuk melakukan aktiviti harian.

Ketegangan leher

Leher terasa tegang lalu mengakibatkan pergerakan leher yang terhad dan mewujudkan rasa ketidakselesaan.

Kebas di bahagian kaki atau tangan

Deria sesemut pada bahagian kaki atau tangan yang kerap dirasai akan melemahkan bahagian tersebut dan mendorong kepada kesan yang lebih serius.

Kecederaan bersukan

Kecederaan yang berlaku semasa melakukan aktiviti sukan mengakibatkan sakit, bengkak, dan menghadkan pergerakan.

Frozen Shoulder

Bahu beku

Ketegangan dan kesakitan pada sendi bahu menghadkan pergerakan lengan dan menyebabkan ketidakselesaan.

Skiatiks

Kesakitan sepanjang saraf skiatiks kebiasaannya di bahagian bawah belakang kaki mengganggu pergerakan.

Scoliosis

Skoliosis

Tulang melengkung secara tidak normal akan menyebabkan ketidakselesaan, bahu menjadi tidak selari, dan kesukaran mengekalkan postur yang baik.

Klinik Pilihan Komuniti & Selebriti Selama 21 tahun

MULAKAN HIDUP TANPA SAKIT ANDA SEKARANG

Tempah Konsultansi Kiropraktik RM50 Dengan Klinik Berdekatan Anda

Aeon Mall Shah Alam

KL East Mall

Sunway Velocity Mall

Bangsar Shopping Centre

Paradigm Mall

Tropicana Gardens Mall

1 Mont Kiara

Quayside Mall

Waterfront @ Desa Parkcity

IOI Mall Puchong

Setia City Mall

Kami telah sampai langkah terakhir untuk memulihkan kesihatan anda!

Isi borang di bawah untuk menjadualkan konsultasi pertama anda sekarang

* These fields are required.

Soalan Lazim (FAQ)

Apa yang boleh saya jangkakan pada temujanji pertama?

Anda akan melalui proses pengenalpastian sejarah kesihatan yang terperinci dan pemeriksaan fizikal dengan doktor kami untuk memahami punca masalah anda dengan lebih mendalam.

 

Jika didapati punca adalah daripada tulang belakang anda, kami memerlukan x-ray dan/atau MRI sebagai ujian susulan. Temujanji berikutnya akan dijadualkan untuk anda pada hari yang berbeza untuk ulasan pemeriksaan dimana pelan rawatan komprehensif akan disediakan untuk anda.

 

Selanjutnya, diteruskan dengan rawatan pertama.

Adakah rawatan kiropraktik menyakitkan?

Tidak. Rawatan kiropraktik yang dilakukan oleh pakar kiropraktik kami tidak menyakitkan sama sekali. Kami menggunakan x-ray dan pemeriksaan pulmonari untuk mengenal pasti bahagian yang perlu dirawat dengan tepat.

 

Kami amat menitikberatkan ketepatan, dengan itu rawatan kami amat berkesan dalam merawat kondisi dan gejala yang berkaitan dengan sistem saraf dan tulang belakang. Ramai yang berasa lega selepas melakukan rawatan dengan pakar kiropraktik kami. Silakan menempah konsultasi bersama kami dan cuba sendiri!

Berapa lamakah masa yang biasanya diambil setiap sesi?

Konsultasi awal biasanya mengambil masa kira-kira 30 minit hingga 45 minit. Pada hari pertama, doktor kami perlu menjalankan beberapa peringkat pemeriksaan tulang belakang yang terperinci untuk menentukan masalah sebenar anda.

 

Pada hari kedua, anda akan menerima laporan dan pelan pelan rawatan komprehensif daripada doktor.

 

Kemudian, kami akan meneruskan rawatan pertama anda yang mengambil masa 10 minit hingga 15 minit setiap sesi, bergantung pada keadaan pesakit.

Berapa jumlah rawatan yang saya perlukan dan berapa kosnya?

Bilangan rawatan kiropraktik bergantung kepada kecederaan pada tulang belakang anda, dan tahap kemerosotan kesihatan tulang belakang anda.

 

Fokus utama pakar kiropraktik kami adalah untuk membaikpulih masalah semasa tulang belakang anda, membolehkan anda melakukan aktiviti harian seperti biasa, dan meningkatkan kualiti hidup anda. Pakar kiropraktik kami akan membincangkan matlamat jangka masa pendek dan jangka masa panjang untuk mencapai tahap kesihatan yang optimum dan menentukan rawatan ideal mengikut kesesuaian keperluan anda.

 

Konsultasi kami adalah RM100. Rawatan kiropraktik berikutnya adalah RM100 – RM118. Rujuk kepada doktor kami tentang pelan subsidi yang kami tawarkan pada kadar yang lebih rendah!

Adakah saya perlu menandatangani pakej untuk rawatan kiropraktik?

Tidak. Anda boleh memilih untuk membayar setiap kali temujanji atau meminta untuk menggunakan pelan subsidi kami. Setelah selesai konsultasi dan pemeriksaan, doktor kami akan mencadangkan pelan penjagaan rawatan anda yang disediakan untuk membantu anda untuk mengembalikan kesihatan tulang belakang anda dan membebaskan diri dari kesakitan.

 

Jika anda berhasrat untuk meneruskan lawatan, keputusan sepenuhnya di tangan anda. Kami tidak mengamalkan jualan keras, semua cadangan diberikan adalah telus.

Adakah semua peringkat umur dan wanita hamil layak untuk mendapat rawatan kiropraktik?

Ya. Oleh kerana pendekatan bebas dadah kami, kiropraktik adalah selamat dan selalunya dimanfaatkan oleh wanita hamil untuk membantu mereka melalui tempoh kehamilan di mana tulang belakang mereka merasa tekanan tambahan. Ia bukan sahaja selamat, tetapi juga penting untuk wanita hamil. Rata-rata pesakit hamil kami mendapati bahawa rawatan kiropraktik dapat mengurangkan rasa bebanan pada tulang belakang dan memendekkan proses bersalin.

 

Ia juga penting untuk tulang belakang kanak-kanak yang sedang melalui proses tumbesaran supaya bebas daripada jajaran yang salah dan kecederaan tulang belakang. Oleh itu, ibu bapa kerap membawa anak-anak mereka untuk diperiksa dan disesuaikan dengan rawatan kiropraktik.

 

Kiropraktik juga membantu warga emas untuk bergerak tanpa rasa sakit atau terhad. Kami telah membantu ramai warga emas meningkatkan kualiti hidup mereka dengan membaikpulih kesihatan tulang belakang dan sistem saraf.

Adakah rawatan kiropraktik sesuai jika saya sudah pernah menjalani pembedahan?

Ini bergantung kepada jenis pembedahan. Selalunya, masalah yang dihadapi tiada kaitan dengan bahagian yang telah menjalani pembedahan. Oleh kerana pemeriksaan pengimejan terperinci dan X-ray kami, doktor kami dapat menentukan dan menasihati anda dengan tepat. Kebanyakkan pesakit yang menjalani pembedahan akan merasa lega dengan rawatan kiropraktik. Selain itu, doktor kami juga akan mengubah suai protocol rawatan anda untuk mengelakkan/melindungi bahagian pembedahan anda.

Apakah terma dan syarat tawaran ini?

a) Konsultasi pertama termasuk ujian tulang belakang, sesi konsultasi dan pemeriksaan penuh.

b Tawaran tidak termasuk harga x-ray dan rawatan (adjustment).

c) Tawaran layak ditempah oleh pesakit baru sahaja.

d) Tawaran boleh digunakan di semua lokasi klinik di Malaysia.

e) Tempoh penebusan tawaran Konsultasi adalah sah selama 90 hari dari tarikh pembelian.

f) Tawaran tidak boleh dipindah milik, tidak boleh dikembalikan dan tidak boleh ditukar dengan wang tunai.

g) Tawaran tidak boleh digunakan bersama-sama dengan promosi atau diskaun lain.

h) Chiropractic First berhak untuk meminda, mengalih keluar atau memasukkan mana-mana terma dan syarat yang dinyatakan di sini tanpa sebarang notis awal.

Start typing to see products you are looking for.