Kumpulan Kiropraktik Terkemuka Malaysia dengan 50+ Doktor Berkelayakan Tinggi

Konsultasi Kiropraktik 8-dalam-1

pada (U.P RM110)

Mengenai Chiropractic First Group

 • Kumpulan Kiropraktik Terkemuka Malaysia sejak 2000
 • Kumpulan Chiropractic terkemuka yang paling dipercayai di seluruh dunia 4.9/5 Bintang Di Google
 • 50+ Doktor Berkelayakan Tinggi
 • 290+ Tahun Pengalaman Klinikal Gabungan

Nilai maksimum HANYA RM50

Untuk 5 pemeriksaan standard + 3 ujian bonus eksklusif

Apa yang termasuk dalam 8-1 konsultasi anda?

5 Pemeriksaan Standard:

consult1-1

Mengenal pasti Sejarah Kesihatan

Dapatkan pemahaman yang tepat tentang faktor yang telah membimbangkan anda bagi melancarkan proses rawatan yang selamat, berkesan dan sesuai.

spinecheck-2

Ujian Ketidakseimbangan Struktur

Uji keseimbangan berat badan anda diagihkan.

VideoCapture_20211015-103637

Ujian Julat Pergerakan

Semak tanda-tanda sekatan, ketidakselesaan, dan had dalam pergerakan sendi anda

opening-special

Pemeriksaan Ortopedik

Dilakukan untuk menguji kesihatan sendi untuk membantu mengasingkan sendi tertentu atau untuk menguji keadaan tertentu

first-1-scaled

Pemeriksaan Neurologi

Menilai kesihatan otot, sendi dan sistem saraf untuk mengenal pasti gangguan yang boleh membawa kepada masalah di tempat lain

3 Ujian Bonus Eksklusif

Pemeriksaan Postur dan Gaya Berjalan Objektif
(Nilai RM60)

Analisis badan anda dan keupayaan sistem muskuloskeletal untuk menyesuaikan diri dengan tekanan fizikal.

Peperiksaan Segmental Tulang Belakang Penuh
(Nilai RM70)

Ketahui bahagian subluksasi dan fasa kemerosotan tulang yang tepat dalam segmen tulang belakang anda. Dengan analisis pengimejan terperinci, doktor kami akan menerangkan secara terperinci punca masalah anda, keadaannya dan pelan rawatan yang disyorkan berdasarkan kondisi tulang belakang anda.

spinecheck-3

Pelan Penilaian & Pemulihan Kesihatan
(Nilai RM80)

Ketahui punca sebenar kondisi khusus anda dan cara memperbaikinya. Anda akan menerima laporan masalah dan penyelesaian serta pelan penjagaan termasuk penjagaan pembetulan, penjagaan penstabilan, penyelenggaraan pemulihan berdasarkan kehidupan harian dan kualiti keperluan hidup.

Lebih 2,000,000 Kisah Berjaya Di Seluruh Dunia

Kiropraktik boleh membantu anda jika anda mengalami

Sakit kepala / Migrain

Kekerapan sakit kepala/migrain yang memenatkan membawa sering mengakitbatkan anda terlalu bergantung kepada ubat penahan sakit.

Sakit Pinggang Bawah

Sakit belakang yang berulang apabila duduk atau berdiri.

Sakit Lutut

Tidak dapat berjalan/berlari dan melakukan aktiviti fizikal yang membawa kepada penambahan berat badan yang tidak sihat.

Kekakuan Leher

Menjadi penghalang dari melakukan aktiviti harian dan menjejaskan kualiti hidup.

Kebas pada Lengan dan/atau Kaki

Kesemutan yang mungkin menjadi lebih serius.

Kecederaan Sukan

Menghalang anda daripada bermain sukan yang anda gemari.

Buat Tempahan di Klinik Terdekat Anda Untuk Menikmati Konsultasi Kiropraktik 8-dalam-1 pada harga RM50

Buat Tempahan di Klinik Terdekat Anda Untuk Menikmati Konsultasi Kiropraktik 8-dalam-1 pada harga RM50

Pilih daripada 11 lokasi klinik

 • 1 Mont Kiara
 • AEON Mall Shah Alam
 • Bangsar Shopping Centre
 • IOI Mall Puchong
 • KL East Mall
 • Paradigm Mall
 • Quayside Mall
 • Setia City Mall
 • Sunway Velocity Mall
 • Tropicana Gardens Mall
 • Waterfront @ Desa Parkcity

Isi borang di bawah dan kami akan menghubungi anda untuk pengesahan temu janji dalam tempoh sejam

* These fields are required.

Soalan Lazim (FAQ)

Anda akan melalui penilaian sejarah kesihatan yang terperinci dan pemeriksaan fizikal dengan doktor kami untuk lebih memahami punca masalah anda. Jika puncanya adalah dari tulang belakang anda, kami memerlukan X-ray dan/atau MRI sebagai ujian susulan. Laporan sesi temu janji berikutnya akan ditempah untuk anda pada hari lain untuk semakan peperiksaan anda di mana pelan rawatan komprehensif akan diberikan kepada anda. Kami kemudian akan meneruskan rawatan pertama anda.

Tidak. Rawatan kiropraktik lazimnya dilakukan oleh pakar kiropraktik yang terlatih. Pihak klinik akan menggunakan x-ray serta membuat ujian untuk mengenalpasti dan menjejak bahagian yang tepat untuk dirawat. Ketepatan adalah sangat penting bagi kami, rawatan kami adalah sangat efektif dalam merawat kondisi dan tanda-tanda yang melibatkan sistem saraf dan tulang belakang. Ramai dari pesakit kami merasakan kelegaan yang baik setelah dirawat. Anda boleh menempah konsultasi dengan kami dan rasainya sendiri!

Perundingan awal kami biasanya mengambil masa kira-kira 30 hingga 45 minit. Pada hari pertama, doktor kami perlu menjalankan beberapa siri pemeriksaan tulang belakang yang terperinci untuk menentukan masalah sebenar anda. Pada hari kedua, anda akan menerima laporan penemuan.

Kemudian, kami akan teruskan dengan rawatan pertama yang mengambil masa 10 hingga 15 minit setiap sesi, bergantung kepada kondisi pesakit.

Bilangan pelarasan kiropraktik bergantung pada jenis dan keterukan kecederaan, dan peringkat kemerosotan tulang belakang anda. Kiropraktik kami fokus kepada membalikkan kondisi semasa anda dan mengembalikan fungsi fizikal dan meningkatkan kualiti hidup. Pakar kiropraktik kami akan membincangkan tentang matlamat jangka pendek dan jangka panjang untuk menentukan pelan rawatan ideal yang bersesuaian dengan keperluan anda. Konsultasi awal kami ialah RM90 - RM110. Rawatan-rawatan berikutnya ialah RM90 - RM105. Tanya doktor-doktor kami untuk pelan subsidi yang ditawarkan pada kadar yang lebih rendah.

Tidak. Pesakit boleh memilih untuk membayar setiap kali dirawat atau meminta plan subsidi kami. Selepas berunding dan pemeriksaan, doktor kami akan mengesyorkan pelan penjagaan rawatan individu yang disediakan untuk membantu anda membebaskan anda daripada kesakitan dan memulakan pemulihan kesihatan anda. Ia adalah sepenuhnya keputusan anda jika anda berhasrat untuk meneruskan rawatan selepas melakukan konsultasi. Semua cadangan adalah telus.

Ya. Disebabkan pendekatan bebas dadah kami, kiropraktik adalah selamat dan sangat disarankan untuk wanita hamil untuk membantu mereka melalui tempoh kehamilan di mana tulang belakang mereka berada di bawah beban dan tekanan tambahan. Disebabkan rawatan kiropraktik adalah bebas dadah, ia bukan sahaja selamat tetapi penting untuk wanita hamil. Semua wanita hamil kami mendapati bahawa pelarasan kiropraktik kami mengurangkan beban pada tulang belakang dan memendekkan proses bersalin.

Ia juga penting untuk tulang belakang kanak-kanak yang sedang membesar bebas daripada salah jajaran dan kecederaan. Oleh itu ibu bapa membawa anak-anak mereka untuk diperiksa dan dirawat dengan kerap.

Kiropraktik juga membantu warga tua untuk bergerak dan melakukan pergerakan tanpa rasa sakit. Oleh sebab itu, kami telah membantu ramai warga emas meningkatkan kualiti hidup mereka.

Ini akan menjadi kes demi kes bergantung pada jenis pembedahan. Selalunya, masalah yang anda hadapi tidak berkaitan dengan bahagian yang dibedah. Disebabkan pemeriksaan pengimejan terperinci dan X-ray kami, doktor kami dapat menentukan dan menasihati anda dengan tepat. Majoriti pesakit yang menjalani pembedahan mendapat kelegaan yang besar dengan penjagaan kiropraktik. Selain itu, doktor kami juga akan menyederhanakan dan mengubah suai protokol rawatan mereka untuk mengelakkan bahagian pembedahan anda.

 1. Perundingan pertama termasuk pemeriksaan tulang belakang, Perundingan dan pemeriksaan penuh.
 2. Tawaran tidak termasuk yuran X-ray dan Pelarasan.
 3. Tawaran hanya dibenarkan untuk pesakit baru sahaja.
 4. Sah di semua lokasi klinik di Malaysia.
 5. Tempoh penebusan Perundingan adalah dari 21 June - 20 September 2022.
 6. Promo tidak boleh dipindah milik, tidak boleh dikembalikan dan tidak boleh ditukar dengan wang tunai sebahagian atau keseluruhan.
 7. Promo tidak boleh digunakan bersama dengan promosi atau diskaun lain
 8. Chiropractic First berhak untuk meminda, mengalih keluar atau menurut mana-mana terma dan syarat yang dinyatakan di sini tanpa sebarang notis awal.

Start typing to see products you are looking for.